РЕНОВИРАЊЕ ПЕТ АМБУЛАНТИ ДОМА ЗДРАВЉА НА ПОДРУЧЈУ ГРАДА СОМБОРА

У склопу програма Града Сомбора „Здрави и на селу и у граду“, настављени су радови на реновирању амбуланти Дома здравља како у граду, тако и у осталим насељеним местима. Тим поводом, градоначелник Града Сомбора, Антонио Ратковић, заједно са чланицом Градског већа за област спорта, деце, омладине и здравства, Антонијом Нађ Косановић и чланом Градског већа за област социјалне заштите, Дарком Смиљанићем, директорицом Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“ Сомбор, Емеше Ури, те представницима Савета месних заједница „Алекса Шантић“ и „Чонопља“, обишао је процес радова на реновирању амбуланти у Алекси Шантићу и Чонопљи.

За 2023. годину, Град Сомбор је из буџета издвојио значајна средства за потребе реновирања амбуланти Дома здравља. У склопу завршених радова у Чонопљи, замењена је комплет столарија, окречени су зидови, купљен је нови котао и у припреми је пројекат за прикључак на гасну инсталацију. На објекту амбуланте у Алекси Шантићу, у току су радови на припремама за кречење просторија.

„Претходне године, завршени су радови на реновирању амбуланте у насељеним местима Кљајићево, Дорослово, Риђица и Бездан а програмом за 2023. годину, поред Алексе Шантића и Чонопље, биће реновирани домови здравља и у Станишићу, Светозар Милетићу и Бачком Моноштору. За наредну годину, остало нам је да реновирамо амбуланте у Бачком Брегу, Стапару, Колуту, Телечкој и Растини. Град Сомбор ће наставити са улагањем у све амбуланте у граду и насељеним местима, како би наши суграђани и медицинско особље имали што боље услове како за здравствене прегледе, тако и за рад“, изјавио је градоначелник Ратковић.

Напомена: на данашњем мамографском прегледу долазе жене из насељеног места Алекса Шантић, те вас овом приликом подсећамо да је превоз обезбеђен у случају да нисте у могућности да дођете сопственим превозом, а прегледи се врше у улици Мите Поповића број 12 (бивша зграда АТД-а). За распоред мамографских прегледа, кликните овде.