У ТОКУ РАДОВИ НА САОБРАЋАЈНИЦИ И ПЕШАЧКО-БИЦИКЛИСТИЧКОЈ СТАЗИ У ИНДУСТРИЈСКОЈ ЗОНИ У СОМБОРУ

Градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, заједно са чланом Градског већа за област комуналних делатности и инвенстиција, Ђорђем Зорићем, обишао је радове на асфалтирању саобраћајнице и изградњи пешачко-бициклистичке стазе у индустријској зони у Сомбору.

У току је асфалтирање западног крака  саобраћајнице П-6 у дужини од 338m, а када  је реч о пешачко-бициклистичкој стази, радови су тренутно на постављању ивичњака и бехатон плоча. Дужина пешачко-бициклистичке стазе износи 1655m, док је ширина 2,5m, а сам завршетак радова по пројекту је планиран крајем септембра 2023. године.

У склопу овог пројекта, на овој деоници  је реконструисана и изграђена нова водоводна и канализациона мрежа, која ће повезати околне улице и бити спремна за будуће пројекте у индустријској зони.

Посебан значај ових радова је у бољем повезивању и модернизовању индустријске зоне, што за циљ има квалитетнију понуду и услове за потенцијалне инвеститоре у нашем граду. Поред тога, изградња пешачко-бициклистичке стазе ће допринети повећаној безбедности свих учесника у саобраћају, а нарочито бициклиста и пешака који се тим путем крећу. Пројекат финансира Град Сомбор, док је извођач  радова „Ekstra Autro Transport“ д.о.о. Врбас.