СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА: УСВОЈЕНИ ПРЕДЛОЗИ КОМИСИЈА ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ СТАРИХ И УМЕТНИЧКИХ ЗАНАТА И РАЗВОЈА ЖЕНСКОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА

Градско веће Града Сомбора одржало је данас 165. седницу на чијем дневном реду се нашло 11. тачака.

Градско веће је донело Програм мерења нивоа буке у животној средини на територији града Сомбора за период  од августа 2023. до маја 2024. године. Овим програмом утврђује се осам мерних места која су разврстана у складу са наменом простора дефинисаним Просторним планом града Сомбора и Одлуком о одређивању акустичких зона на територији града Сомбора. Праћење целодневног нивоа буке у животној средини на територији Града Сомбора и одређивање вредности индикатора укупне буке вршиће се према прописаној методологији и у складу са важећом законском регулативом. Мерење нивоа буке вршиће се у циклусу од 3 дана, континуирано 24 сата са референтним временом од 15 минута на сваком од осам мерних места у септембру 2023. и  у марту 2024. године. Мерењем и праћењем нивоа буке не само да се испуњава законска обавеза Града Сомбора, већ се и добијају подаци релевантни за даљу заштиту здравља људи и унапређење животне средине.

На 165. седници Градског већа усвојен је предлог Комисије за доделу средстава по јавном позиву за суфинансирање пројектних активности од значаја за унапређење и развој старих и уметничких заната на територији града Сомбора за 2023. годину у оквиру програма „Подршка економском развоју и промоција предузетништва у износу од 838.000,00 динара.

Градско веће је, такође, усвојило предлог Комисије за доделу средстава за суфинансирање пројектних активности од значаја за унапређење и развој женског предузетништва на територији града Сомбора за 2023. годину у оквиру програма „Подршка економском развоју и промоција предузетништва“ из буџета Града у износу од 1.162.000,00 динара.