ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ЛОКАЛНОГ ПУТА КЉАЈИЋЕВО – ТЕЛЕЧКА

Градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, данас је заједно са начелником Западнобачког управног округа, Гораном Нонковићем, чланом Градског већа за област комуналне делатности и инвестиција, Ђорђем Зорићем, те председницом Савета месне заједнице „Кљајићево“, Данијелом Ивановић и чланицом Савета месне заједнице „Телечка“, Радмилом Мргић, обишао почетак радова на реконструкцији локалног пута Кљајићево – Телечка.

Комплетна рехабилитација државног пута IIА реда број 106, на деоници пута од насељеног места Кљајићево ка насељеном месту Телечка, у дужини од 6,6 km, успешно је почела асфалтирањем првог носећег асфалта од стране извођача радова „Војпут“ д.о.о. Суботица.

Представници Града Сомбора поразговарали су са стручним представницима извођача и инвеститора радова о самом процесу и фазама радова које ће уследити у наредном периоду, те изразили задовољство почетком реконструкције пута од великог значаја.

У недавној посети граду Сомбору, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Горан Весић, најавио је почетак овог великог пројекта о повезивању сваког дела Србије формирањем саобраћајне инфраструктуре кроз изградњу ауто – путева, брзих саобраћајница, као и магистралних, регионалних и локалних путева. Министар Весић је том приликом навео да се у овом делу Војводине планира обнова комплетне мреже локалних путева, како би заиста сви који овде живе имали добру везу са брзом саобраћајницом и ауто – путем, а самим тим и већи животни комфор, те потенцијал за нове инвестиције.

Градоначелник Ратковић је исказао велику захвалност Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, као и министру Весићу, што су препознали значај ове саобраћајнице, те поред рехабилитације пута на деоници Сомбор – Апатин и реконструкције апатинског моста, издвојили средства и за овај, веома битан путни правац.