УРУЧЕНИ УГОВОРИ ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ ЗА ПЧЕЛАРСТВО

Град Сомбор препознаје значај пчеларства као веома важне пољопривредне гране, те је и ове године наставио са субвенционисањем пчеларства за које је у протеклих пет година путем Конкурса у ове намене издвојио око 9,5 милиона динара.

Заменица градоначелника, Љиљана Тица, данас је заједно са чланом Градског већа за област руралног развоја, Срђаном Савићем, уручила 18 Уговора о додели средстава за набавку нових пчелињих друштава и опреме у пчеларству  пољопривредним произвођачима који се баве узгојем пчела и производњом меда, те 5 Уговора удружењима пчелара за набавку нових машина и опреме у сектору пчеларства на територији града Сомбора, за које су у градском буџету обезбеђена средства у износу од 3 милиона динара.

„`Где су пчеле, ту је и здравље`, је изрека која нам казује да пчеле нису само део екосистема наше планете, већ и главни опрашивачи више од 80 одсто биљака које свакодневно користимо у исхрани. Међутим, потребно је да неко брине и о њима. Неко попут вас, драги наши пчелари, који због љибави према природи и овим изразито вредним и интелигентним бићима, директно утичете на опстанак екосистема и људске расе на нашој планети“, навела је заменица градоначелника, Љиљана Тица.

Право учешћа на Конкурсу имала су лица која се баве узгојем пчела, која су уписана у Регистар пољопривредних газдинстава и налазе у активном статусу.