СОМБОР ДОМАЋИН „MTS STREETBALL 3Х3” ТУРНИРА

Град Сомбор је по први пут био домаћин тренутно најпопуларнијег „mts Streetball 3х3“ турнира у оквиру лиге Србије, под покровитељством компаније „Telekom Srbija” и „Arena Channels Group“, те Града Сомбора и сомборског Кошаркашког клуба „Џокер“.

Чланица Градског већа за област спорта, деце, омладине и здравства, Антонија Нађ Косановић је испред Града, својим присуством подржала ову модерну и младу спортску смотру.

Сомборски љубитељи баскета су уживали у утакмицама турнира, сада већ изузетно популарног и промовисаног спорта. „mts Sreetball 3х3“ лиге Србије се одржава у више градова, а предфинална станица лиге је припала Сомбору. Турнир је одржан на платоу главне улице, на постављеној бини за 3×3 баскет уз спектакуларне ЛЕД рекламе, расвету, озвучење и трибине за гледаоце. Учешће на највећем каравану у Србији узело је 19 екипа. Наградни фонд за освојено прво место је износио 150.000,00 динара, за друго место 70.000,00 динара, а за треће 30.000,00 динара. Најбољем играчу турнира, Драгану Бјелици, уручена је новчана награда у износу од 12.000,00 динара. На утакмици великог финала 8. станице у Сомбору, снаге су одмерили баскеташи екипа „Пирот 3×3“ и „3×3 AK Секулић”. Пиротска тројка славила је победу резултатом 19:17. Следећа станица „mts Streetball 3х3“ лиге Србије је заказана у Сокобањи.