23. ПУТ ОДРЖАН „ДАН ЖИТНИХ ПОЉА“ У СОМБОРУ

Асоцијација жена Републике Србије – Окружни, општински и градски одбор Сомбор, у оквиру редовних програмских активности, уприличио је по 23. пут традиционалну манифестацију „Дан житних поља“, на Тргу Светог Ђорђа, у Сомбору.

Испред Града Сомбора, присутне учеснике и посетиоце је топло поздравио Дарко Смиљанић, члан Градског већа за област социјалне заштите, те истакао дуготрајност одржавања смотре која чува нашу традицију од заборава кроз слане и слатке ђаконије, прављене у домаћинској атмосфери наших жена, чланица удружења из целог округа, а својим присуством, догађај је увеличао и Срђан Савић, члан Градског већа за област руралног развоја.

Кроз садржај манифестације, културно – уметничка друштва и певачке групе представили су се игром, сплетом песама и казивањем стихова. Завршетак програма је, као и сваке године, подразумевао одабир најлепше аранжираног стола који је припао Удружењу жена „Оџаци“, поделу захвалница и диплома, те заједничко коло за све чуваре наше традиције.

Председница Асоцијација жена Сомбор, Јелица Половина, захвалила се Граду на подршци, као и свим женама учесницама које су вредно радиле и припремиле цео догађај, који представља симбол заједништва који треба неговати.