СВЕЧАНО ОТВОРЕН 5. „СОМБОРСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ“

У атријуму Градске куће у Сомбору, синоћ је отворен 5. јубиларни, „Сомборски филмски фестивал“ под симболичним слоганом: „За оне који долазе“. Свечаном отварању фестивала претходио је симболични пријем чланова стручног жирија и дирекције фестивала у сали Скупштине града Сомбора, испред којег су добродошлицу и уводну реч дале Љиљана Тица, заменица градоначелника, Анита Стојков, чланица Градског већа за област културе и образовања, те директорица фестивала и Културног центра „Лаза Костић“ Сомбор, Весна Шашић.

Част да својим говором прогласи почетак 5. „Сомборског филмског фестивала“ припао је прослављеној српској глумици Љиљани Стјепановић, која је уједно поздравила организаторе, учеснике фестивала и пристуне Сомборце и њихове госте. Прва пројекција на овогодишњем фестивалу био је дебитантски филм редитељке Нине Огњановић „Овуда ће проћи пут“.

У данима трајања филмског фестивала, за који је улаз за све пројекције слободан, публика ће моћи да испрати промоције филмских издања, те интерактивне разговоре са најеминентнијим филмским критичарима, редитељима, сценаристима и продуцентима. Такође, поводом првих пет година трајања фестивала, планирано је стручно предавање Александра Ердељановића о Ернесту Бошњаку и његовој улози у развоју индустрије филма у нашем региону.

Филмски фестивал ће трајати до 14. јула, а организатор је Културни центар „Лаза Костић“ Сомбор. Све пројекције и пратећи програми одржаће се у Културном центру „Лаза Костић“ Сомбор, у атријуму Градске куће, Кабареу Народног позоришта Сомбор и дворишту Градског музеја Сомбор.

Добродошли!