ОДРЖАНА 1. АУТО ТРКА УБРЗАЊА „ПЕХАР ГРАДА СОМБОРА“

Град Сомбор је у суботу и недељу први пут био домаћин ауто трке убрзања на 201 метар у организацији Спортског ауто и картинг савеза (САКС) коју су подржали град Сомбор и Туристичка организација града Сомбора. Дводневне ауто трке су вожене на деоници Чонопљанског пута – између Сомбора и насељеног места Чонопља.

Градоначелник Антонио Ратковић је, на отварању такмичења другог дана ауто трка, поздравио присутне такмичаре и љубитеље овог спорта и симболичним давањем знака за старт, прогласио почетак прве трке.

Председник Спортског ауто и картинг савеза Војводине, Милош Бркић захвалио се градоначелнику Ратковићу и граду Сомбору на подршци за организацију ове спортске манифестације на којој је само првог дана трка учествовало око 15 такмичара, док је другог дана одзив такмичара био чак 25. Рекорд стазе је постигао Дамир Ожеговић из Апатина првог дана трка, и износио је 7,68 секунди на 201 метар, а уједно је и освојио највише пехара. У склопу ове манифестације, у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, уприличена је и едукативна радионица за најмлађе у виду цртања, квизова, „пијаних наочара“ и поклон сликовница.

Проглашење и додела пехара шампионима у свим тркама појединачно, уприличено је у центру града, а заслужене награде победницима су уручили представници града Сомбора. Кроз дводневне трке убрзања до самог краја, такмичењу је присуствовао и наш најтрофејнији аутомобилиста Чедомир Бркић, освајач 24 шампионске титуле и 4 „златне кациге“.

Председник Савеза Милош Бркић је такође нагласио да је град Сомбор препознат по свом потенцијалу и отуд је одлучено да се прва трка одржи баш у Сомбору и тиме започне традиционално одржавање истих, и најавио љубитељима овог спорта да очекују следећу трку у Сомбору 02. септембра, а о детаљима ће Град Сомбор благовремено обавестити суграђане.