МИНИСТАРСТВО ЗА БРИГУ О СЕЛУ ДОДЕЛИЛО СРЕДСТВА ЗА ЈОШ 12 КУЋА

По Јавном конкурсу за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом за 2023. годину, расписаном од стране Министарства за бригу о селу, а Град Сомбор утврдио испуњеност услова конкурса прописаних Уредбом, потписали су Уговор свих 12 корисника ових средстава.

Дарко Смиљанић, члан Градског већа за област социјалне заштите, је данас у Београду, испред Града Сомбора био потписник Уговора, док су корисници ових средстава, који су се својим потписом и званично определили за живот на селу, следећи: Бојана Илић и Никола Елек за кућу у селу Станишић, Милица и Стефан Попић такође Станишић, Зоран Славнић – Стапар, Сандра и Берталан Баги – Светозар Милетић, Борис Јовић – Станишић, Зорица и Предраг Рапаић – Колут, Марија и Сава Крстић – Стапар, Драгана и Борис Пујин – Светозар Милетић, Борка Стојановић и Немања Бањанац – Стапар, Кристина и Маринко Мачковић – Светозар Милетић, Моника и Балинт Тако – Чонопља, Јелена и Антун Правдић – Светозар Милетић.

Већник Смиљанић је овим поводом изразио захвалност Министарству за бригу о селу које још од 2021. године до данас, додељује бесповратна средства за куповину, до сада чак 108 сеоских кућа на територији града Сомбора и тиме подстиче останак људи на селу, те све предности и могућности које оно нуди, како за младе брачне парове, децу, тако и за самохране родитеље.

Јавни конкурс за реализацију програма доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2023. годину, отворен је до утрошка буџетских срeдстава предвиђених за ову намену, а најкасније до 1. новембра, до када сви заинтересовани могу да доставе пријаве.