МИНИСТАРСТВО ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ ДОДЕЛИЛО ФИНАНСИЈСКА СРЕДСТВА ГРАДУ СОМБОРУ ЗА НЕЛЕГАЛНО ОДЛАГАЊЕ И УКЛАЊАЊЕ ОТПАДА

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, потписао је данас, са Министарством заштите животне средине Републике Србије, Уговор о суфинансирању пројеката превенције нелегалног одлагања отпада и уклањање у 2023. години.

Потписаним Уговором, Министарство заштите животне средине, доделило је Граду Сомбору финансијска средства у износу од 1.442.807,25 динара, по Јавном конкурсу за суфинансирање реализације пројеката превенције нелегалног одлагања отпада и уклањање у 2023. години, који обухватају активности у вези са пружањем подршке јединицама локалних самоуправа у спречавању нелегалног депоновања отпада и превенцији настајања нових дивљих депонија на територији Србије.

Ова средства намењена су за суфинансирање пројекта техничке санације и биолошке рекултивације дивље депоније у насељеном месту Бездан, где је у дужем временском периоду одлаган комунални и грађевински отпад. Пројектом је предвиђено да се на предметној локацији заснује травна површина, потом заштитни појас од високог растиња, те се предвиђа и постављање надзорне камере, као и табли са упозорењем на забрану бацања отпада и тиме постане излетничко-рекреативни локалитет.