ОДРЖАНА АКЦИЈА ПРИКУПЉАЊА СТАКЛЕНЕ АМБАЛАЖЕ

„Sekopak” – оператер за управљање амбалажним отпадом, у сарадњи са Градом Сомбором и ЈКП „Чистоћа“ Сомбор, организовао је данас акцију прикупљања стаклене амбалаже. Испред Града Сомбора, овај еколошки догађај испратио је члан Градског већа за област екологије и заштите животне средине, Слободан Станић.

У Улици Краља Петра I 17, испред локала „Буда бар“, под слоганом: „Донеси стаклену амбалажу и освоји поклон“, успешно је завршена акција прикупљања стаклене амбалаже на коју су се грађани у већем броју одазвали, а у замену за амбалажни стаклени отпад су им уручени пригодни поклони. У оквиру ове еколошке акције, одржана је и интерактивна радионица за најмлађе која је имала едукативно-забавни карактер.

„Фирма Sekopak је на конкурсу доделила граду Сомбору 150 звона-контејнера за одлагање стаклене амбалаже и данашњом, успешно спроведеном акцијом Град наставља сарадњу са њима. Током протеклих година, Град је много тога урадио по питању уклањања „дивљих депонија“ и успели смо да очистимо око 80 одсто. Данас имамо слику нових зелених површина на местима где су биле депоније“, изјавио је већник Станић, видно задовољан одазиву омладине овој ако-акцији.

Ова акција имала је циљ да повећа степен заштите животне средине као и подстицање друштвеног активизма и едукације наших грађана. Ово је била само једна у низу еколошких активности које увек подржава и испрати Град Сомбор.