ОДРЖАН 13. „ВИДОВДАНСКИ ТУРНИР У БАСКЕТУ“

Данас је на кошаркашком терену у Јамама одржан традиционални, сада већ 13. по реду, „Видовдански турнир у баскету“. Градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, имао је прилику да присиствује и званично отвори овај турнир, пожелевши свим учесницима добродошлицу и пуно успеха.

„Ове године поставили смо нове трибине и рефлекторе, у цуљи стварања бољих услова за тренирање нашим суграђанима, као и реализовање значајних турнира попут овог“, истакао је градоначелник.

Поред сениорског турнира, на којем је учешће узело 12 екипа, у спортско – рекреативном центру у Јамама организован је и турнир за кадете, на којем је учествовало 6 екипа. Оно што је изузетно обрадовало организаторе јесте то што су се, поред екипа са територије града Сомбора, на овогодишњи турнир пријавиле екипе из Београда, Новог Сада, Врбаса, Куле, Црвенке, Сивца, Апатина и Пригревице.

Прво место у сениорској категорији и награду у висини од 100.000,00 динара освојила је екипа „АК Секулић“ из Новог Сада, на друго место пласирали су се „3х3 Замаре“ из Новог Сада, док је треће место заузела екипа „Јмићко“, такође из Новог Сада. За најуспешнијег играча проглашен је Стефан Жигон из победничке екипе „АК Секулић“. У категорији кадета, на прво место пласирала се екипа „Protocool“, друго место заузела је екипа „4 пика“ из Новог Сада, а треће „Crazy boys“ из Сомбора. За најкориснијег играча у кадетском узрасту проглашен је Стефан Крстановић из победничке екипе „Protocool“.

Поменутом турниру, који је успешно реализован под организацијом Спортског удружења „Студент“ и уз подршку Града Сомбора, присуствовали су и помоћник градоначелника за област инвестиција и међународне сарадње, Бранислав Сворцан, председница Савета месне заједнице „Нова Селенча“, Соња Коњевић и председник Спортског савеза града Сомбора, Зоран Бојић.

„Овим путем бих се захвалио граду и локалној самоуправи што су препознали важност овог пројекта и подржали га, свим пријатељима који су помогли у организацији и реализацији овог турнира, као и свим учесницима и гледаоцима који су били актери турнира“, изјавио је један од организатора, испред СУ „Студент“, Јован Узелац.