СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА: УСКОРО РАСПИСИВАЊЕ ЈАВНОГ КОНКУРСА ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ УГРАДЊЕ СОЛАРНИХ ПАНЕЛА И УНАПРЕЂЕЊЕ ТЕРМОТЕХНИЧКОГ СИСТЕМА У ПОРОДИЧНИМ КУЋАМА

Градско веће града Сомбора одржало је данас 147. седницу, на чијем дневном реду се нашло 14 тачака.

Између осталог, Градско веће донело је Одлуку о расписивању Јавног позива за доделу бесповратних средстава за суфинансирање уградње соларних панела за производњу електричне енергије на породичним кућама и унапређење термотехничког система путем уградње калориметара, циркулационих пумпи, термостатских вентила и делитеља топлоте на територији Града Сомбора. Средстава која су предвиђена за спровођење ових мера износе 6.000.000 динара, од чега Министарство обезбеђује 3.000.000 динара и Град 3.000.000 динара. Од укупног износа опредељених средстава 5 милиона динара намењено је за суфинансирање уградње соларних панела за производњу електричне енергије, а 1 милион за уградњу калориметара, циркулационих пумпи, термостатских вентила и делитеља топлоте. Јавни позив биће објављен на званичном сајту Града Сомбора.

На данашњој седници Градско веће прихватило је предлог за доношење допуна Плана јавних набавки где су уврштене и јавне набавке за доградњу вртића у Спортској улици у Сомбору, радове на реконструкцији локалне саобраћајнице на одбрамбеном насипу од Бачког Моноштора до атара Купусине, набавку рачунара и техничке опреме за Кластер клуб Сомбор, као и  радове на изградњи улица у граду.

Градско веће у оквиру финансијских питања одобрило је суфинансирање пројекта „Траговима Петефи Шандора“, те пројекта припремне наставе из математике за заинтересоване осмаке из основних школа који желе да упишу ИТ смер сомборске Гимназије. Пројекат „Траговима Петефи Шандора“, који реализује Дечији кутак „Куцко“,  има за циљ да упозна ученике основних школа са ликом и делом песника Петефи Шандора, а у оквиру пројекта одржаваће се трибине, радионице и едукације у Сомбору и насељеним местима. Резултат програма ће бити дечија представа посвећена Петефи Шандору. Пројекат припремне настава из математике за заинтересоване осмаке из основних школа спроводи Центра за развој образовања „Планета“ у сарадњи са Фондацијом Гимназије „Вељко Петровић“, а Град ће и ове године рефундирати трошкове припремне наставе за ученике са територије Града Сомбора који су уписали ИТ смер у Гимназији.

На 147. седници чланови Градског већа прихватили су понуде ЈКП „Зеленило“ за замену стакала на канделаберима у улици  Краља Петра I и за испоруку и уградњу фењера код Галерије „Милан Коњовић“, а дали су и сагласност на захтев Казнено поправног завода у Сомбору за изградњу и постављање гасног генератора топлоте.

Градско веће града Сомбора прихватило је и извештај о раду и финансијском пословању Центра за стручно усавршавање запослених у образовању Сомбор за 2022. годину, који ће се наћи пред одборницима на некој од наредних седница Скупштине града.