ПЛАТО У ЦЕНТРУ ЧОНОПЉЕ ДОБИО НОВИ ИЗГЛЕД

У оквиру пројеката партиципативног буџетирања за 2022. годину у Чонопљи је уређен плато у центру овог насељеног места. Шеталишни део поплочан је бехатоном, постављен је потпуно нови урбани мобилијар, нови канделабери, чесма, а простор је оплемењен и са различитим врстама биљака. Ову локацију обишао је данас градоначелник Антонио Ратковић, заједно са сарадницима и мештанима Чонопље.

„Драго ми је што сам данас са Чонопљанцима обишао завршетак радова на уређењу платоа у центру овог насељеног места. Урбанистички је уређен простор на иницијативу грађана Чонопље. Ми настављамо са нашом идејом да свака месна заједница кроз пројекат партиципативног буџетирања изгласа један пројекат, а да град у наредној години исти и реализује. Целокупну инвестицију финансирао је Град Сомбор и она износи негде око 6 милиона динара. Нови плато ће се користити пре свега за окупљање свих Чонопљанаца, а користиће се надам се и за разне манифестације“, рекао је градоначелник.

Ратковић је истакао да ће на новом платоу у наредном периоду бити урађени још додатни ситни радови и да су у плану и нова уређења у Чонопљи.

„Поред уређења самог платоа, у Чонопљи смо у протеклом периоду асфалтирали и две улице, Карађорђеву и Светозара Милетића, такође, реконструисали смо кров и фасаду на библиотеци. У наредном периоду очекују нас још додатна уређења Чонопље, а у току је и садња ветрозаштитног појаса“, навео је градоначелник.