СОМБОР НАСТАВИО СУБВЕНЦИОНИСАЊЕ ПЧЕЛАРСТВА

Град Сомбор и ове године наставио је да подржава локалне пчеларе, те су путем Конкурса додељена средства за набавку нових пчелињих друштава и опреме за пчеларство. Услове за субвенционисање остварио је 21 пољопривредни  произвођач, којима је данас градоначелник Антонио Ратковић свечано уручио уговоре.

„У протекле четири године укупно смо издвојили преко Одељења за пољопривреду и Агробизнис центра близу 6,5 милиона за ове намене. Реч је о веома битној грани пољопривреде и драго ми је што је град и ове године издвојио средства за ове намене, и свакако да ћемо и у наредном периоду наставити са овом мером. Пре три године смо исто кроз конкурс Одељења за пољопривреду купили линију за прераду пчелињег воска, која користи свим пчеларима са територије Града Сомбора и настојаћемо да у наредном периоду, поред опремања и куповине нових пчелињих друштава, гледамо да купимо и још једну линију која ће користити за даљу прераду ових производа. Захвалио бих се свим пчеларима који су искористили ове подстицаје које је расписало Одељење за пољопривреду и очекујем да буду активни у наредним годинама, када им ови конкурси буду на располагању“ поручио је градоначелник.

Право учешћа на конкурсу имала су лица која се баве узгојем пчела, која су уписана у Регистар пољопривредних газдинстава и налазе се у активном статусу. Максималан износ средстава по пријави износио је 100.000 динара, а  укупна средства за овогодишњи конкурс, која су обезбеђена у градском буџету, износила су 1.500.000 динара.