ГРАДОНАЧЕЛНИК УПРИЛИЧИО ПРИЈЕМ ЗА ПРЕДСТАВНИКЕ ОРГАНИЗАЦИЈА ЦРВЕНОГ КРСТА

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић уприличио је данас пријем за учеснике округлог стола „Улога и значај Црвеног крста у ванредним ситуацијама у локалној заједници“ на ком учествују представници Црвеног крста Војводине, Друштва Црвеног крижа Осјечко-барањске жупаније, Црвеног крста Кикинда, Градског друштва Црвеног крста Осјек, Црвеног крста Града Тузла, Црвеног крста Бачка Паланка, Црвеног крста Брчко и Цивилне заштите Града Сомбора. Организатор и домаћин данашње панел дискусије је Црвени крст Сомбор.

Током пријема гостима је представљена чувена слика „Битка код Сенте“ аутора Ференца Ајзенхута, као и знамења Сомбора и Велике скупштинске сале у којој је организован пријем.

Градоначелник је овом приликом истакао добру сарадњу локалне самоуправе са Црвеним крстом Сомбор који се доказао као сигуран партнер на бројним заједничким пројектима и чије области рада: деловање у несрећама, добровољно давалаштво крви, прва помоћ, психосоцијална подршка и социјална заштита, чине неизоставну карику у подршци свим суграђанима.

Ратковић је пожелео учесницима добродошлицу у Сомбор и успешан рад на данашњем панелу.