ДЕВЕТ ПОРОДИЦА ДОБИЛО СРЕДСТВА ЗА КУПОВИНУ КУЋА НА СЕЛУ

Захваљујући конкурсу Министарства за бригу о селу још девет породица на територији сомборских села имаће свој дом.

Уговоре о додели средстава за куповину кућа породице су данас у Београду потписале са Министарством за бригу о селу и испред Града Сомбора заменицом градоначелника Љиљаном Тицом, а свечаном потписивању присуствовао је и члан Градског већа за социјална питања Дарко Смиљанић.

За живот на селу одлучиле су се породице Тајане и Роберта Шимек, Браниславе Кочиш и Владе Илића, Лиле и Рудолфа Кањо, Косане Зинајић и Милоша Жежеља, Сање и Алена Марковића, Маријане Јурковић, Савке Кусић, Катарине Варга, као и Гордане и Недељка Рајц.

У име Града Сомбора и свих породица које су добиле средства за куповину кућа, заменица градоначелника Љиљана Тица изразила је захвалност министру Милану Кркобабићу и Министарству за бригу о селу.

Јавни конкурс за реализацију програма доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2022. годину отворен је до 1. новембра, до када сви заинтересовани могу да доставе пријаве, а више о конкурсу и потребној документацији погледајте на следећем линку:

https://www.sombor.rs/aktuelnosti/konkursi/konkurs-ministarstva-za-brigu-o-selu-za-dodelu-bespovratnih-sredstava-za-kupovinu-kuca-na-selu-2022/