СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА: ОДОБРЕНО РАСПИСИВАЊЕ КОНКУРСА ЗА НАБАВКУ ПЧЕЛАРСКЕ ОПРЕМЕ

Градско веће града Сомбора одржало је данас 122. седницу на чијем дневном реду се нашло 9 тачака.

Између осталог, Градско веће одобрило је расписивање конкурса за доделу средстава за набавку нових пчелињих друштава и опреме за пчеларство пољопривредним произвођачима који се баве узгојем пчела на територији Града Сомбора за 2022. годину. Овим конкурсом Град Сомбор ће субвенционисати 80% износа за куповине нове опреме за пчеларство и нових пчелињих друштава.

Градско веће одобрило је и расписивање Јавног позива за избор корисника за доделу субвенција – енергетских ваучера за социјално угрожена лица са подручја Града Сомбора. Ови конкурски ће ускоро бити расписани, а све информације биће доступне на званичном сајту Града Сомбора.

На данашњој седници продужен је рок за пријаве на јавне позиве у оквиру пројекта „Куће за бољу будућност“ до 1. новембра. Продужен је позив на који могу да се пријаве млади без родитељског старања који излазе из система социјалне заштите, жене жртве насиља у породици и Роми, како би добили свој нови дом и подршку у запошљавању. Исто тако, продужен је и јавни позив у којем се траже куће у којима ће живети ове породице.

Јавни позиви доступни су на следећим линковима:

На данашњој седници чланови Градског већа прихватили су и предлог за доделу Октобарске награде града Сомбора за 2022. годину.