СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА: ПОДРШКА УДРУЖЕЊИМА У ОЧУВАЊУ ГРАДСКОГ ЈЕЗГРА

Градско веће града Сомбора у среду, 7. септембра одржало је 116. седницу на чијем дневном реду се нашло 6 тачака.

Седница је почела минутом ћутања којом је одана почаст преминулом члану Градског већа за област пољопривреде Борису Буловићу.

На 116. седници Градско веће донело је одлуку о расписивању Јавног позива за финансирање израде пројектно-техничке документације за реконструкцију објеката у власништву удружења грађана. Циљ овог јавног позива је да се подстакну активности цивилног сектора као и очувања културног, историјског и туристичког наслеђа града Сомбора.

Укупан износ средстава која ће се додељивати путом овог Јавног позива је 1.500.000,00 динара са ПДВ-ом. Средства за финансирање се додељују Одлуком Комисије,. Максимални износ који се додељује по појединачној пријави је 350.000,00 динара са ПДВ-ом, а корисник може учествовати и сопственим средствима уколико износ израде пројектно-техничке документације премашује износ средстава одређен Одлуком Комисије. Право учешћа имају удружења грађана чија се непокретност налази унутар културно-историјског језгра града, које је оивичено улицама Венац Петра Бојовића, Венац Степе Степановића, Венац Радомира Путника и Венац Живојина Мишића.

Градско веће донело је одлуку о образовању жирија за потребе спровођења јавне набавке „Конкурс за дизајн – урбанистичко-архитектонски конкурс за идејно решење партерног уређења Трга Светог Тројства у Сомбору.

Чланови Градског већа дали су и сагласност за изградњу прикључног гасовода у индустријској зони, као и прикључног гасовода за зграду Историјског архива.