“GREEN CITY” ПРОИЗВОДИ ИЗ СОМБОРА У ГРАДОВИМА ШИРОМ СВЕТА

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и члан Градског већа за област финансија и привреде Сава Дојић посетили су данас предузеће „Green city international“, где су их дочекали власник и директор Дејан Стојановић и директор производње Слободан Чота, који су их упознали са производим погоном компаније.

Дејан Стојановић нагласио је да предузеће у Сомбору послује од 2013. године и да се баве металном индустријом, односно производњом подземних и надземних контејнера за смеће, који се налазе у градовима широм света. 

„Наш производни програм иде у неких 140 земаља, од Аустралије до Јужне Америке. Једини континент који не покривамо је Северноамерички континент. Наша фирма је извозно оријентисана и у зависности од године између 90 и 95% је извоз. Ми имамо константно отворене конкурсе за инжењере и за вариоце, и у зависности од потребе предузећа запошљавамо раднике. До почетка ове године, до јануара смо имали неких 100 запослених, тренутно имамо 150, тако да смо ове године подигли број радника за 50“, објаснио је Стојановић.

Градоначелник је истакао да се Сомбор поноси што се контејнери који се у њему производе могу видети у великим светским градовима на скоро свим континентима.

„Можемо видети и у Паризу контејнере који су произведени у граду Сомбору. Драго ми је, с обзиром да сам пре годину дана био у овој компанији, да данас видим много нове опреме, што је најбитније да су уређени производни капацитети и да се из дана у дан овде запошљава све већи број људи, тако да бих се захвалио и власнику компаније што се одлучио да у погону у Сомбору у 2022. години повећа број радника за 50, тако да од 2013. када су кренули са 15 запослених данас имају 150 запослених и надам се да ће овај број запослених и у будућности расти“, рекао је градоначелник Ратковић.