ЗАВРШЕНЕ РЕКОНСТРУКЦИЈЕ У ШКОЛИ „БРАТСТВО – ЈЕДИНСТВО“

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и начелник Одељења за образовање Горан Тодорић посетили су данас Основну школу „Братство – јединство“ у Сомбору, где су заједно са директорком школе Весном Бјелајац обишли завршене радове на реконструкцији, реновирању и адаптацији овог школског објекта.

Директорка Весна Бјелајац истакла је да су захваљујући средствима која су издвојили Град Сомбор и Покрајина пред ову школску годину завршена два значајна пројекта:  „Одрађена је санација тоалета како у приземљу, тако и на спрату, обновили смо две нове учионице за наше прваке и реновирали комплетно продужени боравак“, нагласила је Бјелајац.

Градоначелник је истакао да су се током летњег распуста у свим школама завршили одређени радови: „Данас у Основној школи Братство –  јединство смо обишли саниране тоалете. У прошлој и овој години издвојили смо из буџета града значајна средства како би извршили санацију санитарних чворова, како на приземљу, тако и на првом спрату и оно на шта смо изузетно поносни је то да је од Покрајинског секретаријата основна школа добила средства како би преуредила и реконструисала овај дневни боравак. Укључили су се и многобројни донатори, и за јако мала и скромна средства су направили један прелепи дневни боравак. Изузетно ми је драго што су све школе извршиле многобројне радове и што су дочекали спремно ђаке првог септембра“, поручио је Ратковић.