ГРАД СОМБОР ПОЖЕЛЕО ДОБРОДОШЛИЦУ У ШКОЛСКЕ КЛУПЕ ЂАЦИМА ПРВАЦИМА

Првог дана школске 2022/2023. године представници Града Сомбора традиционално су пожелели срећан полазак у школу ђацима који су по први пут сели у школске клупе. Они су данас обишли све школе како у граду, тако и у насељеним местима и овом приликом уручили су пригодне поклоне ђацима првацима.

Градоначелник Сомбора посетио је ОШ „Никола Вукићевић“ у Сомбору и ОШ „Бранко Радичевић“ у Стапару, а председник Скупштине града Сомбора Зоран Рус пожелео је много школског успеха ђацима у ОШ „Петар Кочић“ у Риђици, ОШ „Иван Горан Ковачић“ у Станишићу и ОШ „Иво Лола Рибар“ у Сомбору.

„Циљ нам је пре свега био да, као и прошле године, обиђемо све ђаке прваке и њихове учитеље и да им пожелимо срећан полазак у школу и школовање и свакако оно што је веома битно да сви ми када дођемо у те школе, обиђемо да се уверимо у каквом су стању објекти у којима бораве наша деца“ нагласио је градоначелник Ратковић.

Поклон пакети за ђаке прваке садрже школски прибор који ће им помоћи да лакше и лепше савладају школске задатке који су пред њима, а садрже велику и малу свеску, колаж папир, распоред часова, логички лењир, гумицу, две графитне оловке, дрвене боје, воштане и водене, пластелин, зарезач, налепнице за свеске и књиге, лепило, украсну хемијску и блокчић за поруке.

Поклоне су поред градоначелника и председника Скупштине града, првацима уручили и заменица градоначелника, чланови Градског већа, помоћници градоначелника, чланови Савета за безбедност саобраћаја, секретарка Скупштине града и начелник Одељења за образовање.

У први разред основних школа на територији Града Сомбора овог првог септембра кренуло је 623 ученика.