У ТОКУ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ АТАРСКОГ ПУТА У СТАНИШИЋУ

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и члан Градског већа за област пољопривреде Борис Буловић обишли су данас радове на изградњи атарског пута у Станишићу. Реч је о такозваној обилазници око Станишића у дужини од 2,9 километара, са ширином стабилизације од 4,8 метара и ширином пута од 4,5 метра.

Градоначелник је истакао да ће овај пут, пре свега, омогућити да пољопривредне машине и камиони не пролазе кроз насеље. „Оно што је битно је да ће се овде примењивати цементна стабилизација и да ће становницима Станишића омогућити овај пут да камиони и остале пољопривредне машине не морају да иду кроз само насељено место, него ће користити ову обилазницу. Комплетно радове финансира Град Сомбор, заједно са Покрајинским секретаријатом за пољопривреду, водопривреду и шумарство. Очекујемо да за неких 45 дана буду комплетно готови радови“, рекао је Ратковић.

Градоначелник је додао је у плану да се наредних година уради и асфалтирање овог пута.

„Радови ће се изводити до нивоа туцаника, а Град Сомбор ће гледати да у неким наредним годинама уради и асфалтирање ове деонице, како би завршили комплетан посао што се тиче ове обилазнице“ најавио је градоначелник.