„VOJVODINA SUMMER BY INVICTUS” ОРГАНИЗОВАН НА ГРАДСКОМ БАЗЕНУ

Сомборски базен данас је био домаћин такмичењу „Vojvodina Summer by Invictus”. На овој спортској манифестацији, која се другу годину заредом одржава, у Сомбору учешће су узеле четири екипе које су се такмичиле у занимљивим изазовима на води.

Такмичари су у мешовитим мушко – женским екипама кроз разне препреке и логичке задатке, у 10 дисциплина, показали спретност, тимски дух, снагу и сналажљивост, а победник такмичења представљаће Сомбор у финалу које се одржава за викенд у Новом Саду на отвореном базену СПЕНС-а, где се очекује сусрет 10 најбољих екипа из Војводине.

Испред Града Сомбора такмичере је поздравила чланица Градског већа Антонија Нађ Косановић пожелевши им много успеха.

„Сматрамо да овакве манифестације и сличне, спортско – забавног карактера, итекако су потребне Сомбору, јер укључују ширу популацију и могу да се пријаве учесници, без обзира да ли се баве неким спортом или не, који желе да се покажу и да се опробају у спортским активностима“, нагласила је Нађ Косановић.

Недељко Родић, испред организатора манифестације, истакао је да је ово пре свега промоција спорта, забаве, добрих игара, дружења и екипног духа. „У свакој игри смо се потрудили да направимо тако да нигде појединац не одлучује сам за себе него цела екипа. Ако кажемо да екипу чине три мушкарца и две девојке, и то је минимум, и да у свакој игри учествују сви такмичари, и нема везе да ли је неко бољи пливач или не. Морам да кажем да смо 2019. године имали екипу која је била састављена од репрезентативаца Србије у пливању и освојили су друго место, где је једна екипа, која је тотално рекреативна била, освојила то такмичење, што значи да се ми трудимо да не дамо неком предност и да ово буде пре свега фер-плеј такмичење“, рекао је Родић, најавивши да се планира организација такмичења на затвореном базену у Сомбору и за децу и за одрасле, како би се испунила очекивања свих првобитно пријављених екипа које су имале жељу да се опробају у екипном изазову, али су морали да одустану због померења такмичења које је узроковало невреме.

Спортска манифестација „Vojvodina Summer by Invictus” одржана је уз подршку Града Сомбора, Спортског центра „Соко“ и Спортског савеза града Сомбора.