ОБАВЕШТЕЊЕ О РЕГРЕСИРАЊУ ТРОШКОВА ПРЕВОЗА ЗА УЧЕНИКЕ ПУТНИКЕ

Одељење за образовање Градске управе града Сомбора издало је обавештење за ученике путнике на који начин могу да остваре право на регресирање трошкова превоза.

Право на регресирање трошкова превоза имају ученици који похађају средњу школу са седиштем у Сомбору, а живе у селима и приградским насељима града Сомбора или похађају средњу школу са седиштем на територији која се граничи са територијом града Сомбора (Кула, Апатин, Оџаци, Суботица и Бачка Топола), а живе на територији града Сомбора.

 Ученици који путују у школу у Сомбор имају право на регресиране месечне карте и то у висини од 40% за I и II зону и 50% цене месечне аутобуске карте за III и IV зону, које се могу подићи сваки радни дан на шалтеру „Севертранс“ Сомбор АД, на основу приложене школске потврде о статусу редовног ученика и релацији путовања.

Ученици који су из породица које су корисници новчане социјалне помоћи, имају сметње у развоју, или су без родитељског старања имају право на 100% регресирану месечну карту, на основу достављене фотокопије важећег решења о оствареном праву на новчану социјалну помоћ, смештају у старатељску или хранитељску породицу, или сметњама у развоју секретаријату школе, најкасније до 08.09.2022. године за септембар месец, односно најкасније до краја месеца за наредни месец, касније у току школске године.

Ученици који путују у школу изван Сомбора имају право на надокнаду трошкова превоза у висини од 40 % цене аутобуске месечне карте у јавном саобраћају за релацију од места пребивалишта до седишта школе, односно у висини од 100 % наведене цене уколико су без родитељског старања или су из породица које су корисници новчане социјалне помоћи.

Право се остварује на основу поднетог захтева у Услужном центру Градске управе града Сомбора (шалтери бр. 11 и 12), са следећим прилозима:

  • потврда школе о упису и редовном похађању наставе,
  • фотокопија извода из матичне књиге рођених за ученика или решења надлежног органа о старатељству или хранитељству подносиоца захтева,
  • пријава пребивалишта за ученика,
  • пријава пребивалишта или фотокопија личне карте или електронски очитане личне карте за подносиоца захтева,
  • фотокопија текућег рачуна подносиоца захтева,
  • фотокопија месечне карте ученика,
  • фотокопија решења Центра за социјални рад о оствареном праву на новчану социјалну помоћ (уколико је породица ученика корисник овог права).

Право на регресирану месечну карту признаје се и за месец у коме је захтев поднет, уколико је предат Писарници Градске управе до 10. у месецу, односно од првог дана наредног месеца од дана подношења захтева, ако је предат после 10. у месецу, до истека школске године.