ЗАВРШАВА СЕ ПРВА ФАЗА РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ ДОВОДНИКА ВОДЕ КА КОЛУТУ

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и члан Градског већа за област финансија и привреде Сава Дојић обишли су данас радове на изградњи доводника воде од Бездана ка Колуту, где се приводи крају прва фаза спајања цевовода.

Приликом обиласка, градоначелник је истакао да ће се радови одвијати у три фазе, након чега ће становницима Колута бити доступна пијаћа вода.

„Комплетан овај посао, заједно са директором Водовода, смо поделили у три фазе. Ове недеље се завршава прва фаза изградње, од изласка из Бездана, до уласка у насељено место Колут. Следеће недеље креће друга фаза, од уласка у Колут до Источне улице, коју планирамо да завршимо до краја ове године, а следеће године нам предстоји посао од уласка у Колут до црпне станице, и када буду сви ови радови завршени становници Колута ће имати пијаћу воду“ рекао је Ратковић додавши да се поред доводника граде и хидрантски шахтови у близини атарских путева, захваљујући којима ће моћи да се направе и отресишта за пољопривреду.

Поред радова на доводнику воде ка Колуту, у току су и радови на изградњи бустер станице у Стапару, која ће обезбедити пијаћу воду за Стапар и Дорослово, а ускоро ће почети и радови на изградњи доводника од Светозар Милетића до Станишића.