ОДРЖАНА СЕДНИЦА САВЕТА ЗАПАДНОБАЧКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, у четвртак, 18. августа учествовао је на седници  Савета Западнобачког управног округа која је одржана у Кули.

Чланови Савета током састанка представили  су извештаје о актуелним инфраструктурним пројектима на територији Западнобачког управног округа чији су носиоци јединице локалних самоуправа.

Седницом је председавао начелник округа Горан Нонковић, а чланови Савета овом приликом дискутовали су о статусу и активностима по питању планске и пројектно – техничке документације брзе саобраћајнице, деоница од граничног прелаза Бачки Брег до административне границе између општина Кула и Врбас; пројекта наутичког туризма и марине; примене уредбе о условима за пловидбу и правилима пловидбе на унутрашњим водама и последично оформљење лучког подручја и међународног путничког пристаништа на Дунаву код Бездана на локацији код Музеја Батинске битке; путничког железнчког саобраћаја на деоници Сомбор – Врбас- локална пруга број 307.

Поред чланова Савета: начелника ЗБУО Горана Нонковића, градоначелника Сомбора Антониа Ратковића, председника општине Кула Дамјана Миљанића, председнице општине Апатин Дубравке Кораћ и заменице председника општине Оџаци Дејане Салај, седници је присуствовао и директор Јавног комуналног предузећа „Регионални центар за управљање отпадом Ранчево“ Мирослав Ковачић, који је известио присутне о фази у којој се налази ЈКП „Регионални центар за управљање отпадом Ранчево“.