ПРЕДСЕДНИК СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ ПОСЕТИО СОМБОР

Поводом реализације пројекта  „Спорт је важан да би био здрав и снажан“, који спроводи Спортски савез града Сомбора, Сомбор је у петак, 11. марта, посетио председник Спортског савеза Србије, Давор Штефанек. Он је, заједно са чланицом Градског већа Антонијом Нађ Косановић, обишао Спортски центар „Соко“, као и Градску халу Мостонга, где се реализује пројекат намењен деци предшколског узраста.

Председник Спортског савеза Србије се овом приликом захвалио челницима Градске управе, као и Спортском савезу града Сомбора, на квалитетној сарадњи и комуникацији, из које се изродила и сарадња на поменутом пројекту. Штефанек је навео да овакав системски приступ у раду са децом помаже у подизању свести код најмлађих да је бављење спортом важно за очување здравља, а током посете уручио је и опрему кошаркашким, фудбалским, рукометним и одбојкашким клубовима, која се састоји из сетова лопти и нових дресова.

Приликом посете, Штефанек је најавио и могућност да се овогодишње финале „Сеоских игара“ одржи у Сомбору. „Сеоске игре“ се одржавају већ четврту годину заредом, а ове године достигнут је рекорд у броју пријављених општина, чак 34. Победник „Сеоских игара“, како је навео Штефанек, од Спортског савеза Србије добија спортски терен на отвореном, за потребе малих спортова.