ПРЕДСТАВЉЕНО ИДЕЈНО РЕШЕЊЕ ЗА РЕВИТАЛИЗАЦИЈУ ЛЕМЕШКЕ БАЊЕ

Представници Града Сомбора и Месне заједнице „Светозар Милетић“, састали су се данас, у просторијама зграде „Жупаније“, са пројектантом Александром Марјановићем, који им је овом приликом предао Идејно решење центра за релаксацију у насељеном месту Светозар Милетић.

Овим идејним решењем представљена је могућност за ревитализацију и реконструкцију старе зграде бање у Светозар Милетићу, која би обухватала базенски комплекс, блатни блок, центар за масажу, центар за лепоту и фитнес салу.

Учесници састанка разговарали су о могућностима и потребним предусловима за ревитализацију читавог бањског комплекса у Светозар Милетићу, као и о будућој изради идејног решења за уређење партерног простора у комплексу. У претходном периоду локална самоуправа обезбедила је комплетну физичко-хемијску анализу воде из Лемешке бање, а Покрајина је финансирала израду студије детаљних балнеолошких, хидрогеолошких, хидрохемијских, изотопских, климатолошких, просторно – развојних и техноекономских истраживања за локалитет Лемешке бање.